Tuomaritoiminta


Kevään 2020 tuomarikoulutus 

Kankaanpäässä

Järjestettiin omatoimisena opiskeluna osoitteessa pesis.fi/tuomarit.

Mikäli nimetty tuomari ei voi hoitaa hänelle määrättyä tuomarivuoroa, tuomari on itse velvollinen hoitamaan itselleen sijaisen. Sijaista kysellään ensisijaisesti oman seuran tuomareista. 

Tehtävän vaihdoksesta tai äkillisestä esteestä johtuvasta poissaolosta on ilmoitettava välittömästi seuran tuomarivastaavalle

Joukkueenjohtajat toimivat tuomariasioissa aktiivisesti muistuttamalla oman joukkueensa pelaajia tuomarivuoroista.


Tuomarivastaava 

Inka Äpätti

050 595 3612
inka.apatti@gmail.com 


Hyvä tuomari osaa paljon muutakin kuin pelisäännöt kannesta kanteen. Tarvitaan ainakin pelinlukua, pelin ymmärtämistä, kommunikaatiota, johtamistaitoja, havainnointikykyä, jämäkkyyttä ja oikeudenmukaisuutta.

Silti pelisäännöt määrittävät pesäpallo-ottelun kulkua. Kun pesäpallotuomari ravistellaan hereille keskellä yötä ja kysytään vaikkapa lyöjän muuttumisesta lopullisesti juoksijaksi, oikea vastaus löytyy selkäytimestä. Pesäpallotuomarille sääntöosaaminen on kunnia-asia.


Nuorisotuomariksi?

  • Haluaisitko pelaamisen ohella saada uuden näkökulman peliin?
  • Kiinnostaako pelaamisen sijaan osallistua ottelutapahtumaan jossain muussa roolissa?
  • Haluatko runsaasti uusia kavereita eri puolilta Suomea ja mukavaa ajanvietettä kesäisin?

Jos vastauksesi edes yhteen kysymykseen on myönteinen, kannattaa rohkeasti lähteä mukaan tuomarikoulutukseen. Tuomaritoiminta on hauska ja kehittävä harrastus, josta voi olla yllättävästi hyötyä myös myöhemmin elämässä. Opit tekemään vastuullisia ratkaisuja, toimimaan yhteistyössä muiden tuomareiden kanssa ja tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Luonteesi lujittumisen lisäksi tuomaritoiminta tarjoaa laajan sosiaalisen verkoston eli runsaasti uusia ystäviä. Kesän kohokohtia ovat perinteisesti olleet tuomarileirit, joilta monilla on ikimuistoisia kokemuksia ja elämyksiä. 

Lisätietoa, koulutusmateriaalia ja sääntötesti löytyvät ositteesta pesis.fi.